2-3 hafta evveldi. Burcu Tatlıses‘ten bir mesaj geldi. Büyük bir heyecanla şarkıdan beni haberdar etme nezaketi gösterdi. Çok gurur duydum ve mutlu oldum. Bir, iki gün beklemenin ardından artık e-postama yeni şarkı gelmeyince, e-posta sunucularına sövmeyi kenara bırakıp Burcu Tatlıses’e sordum. “Şarkı gelmedi?”
“Birtakım gelişmeler var” dedi. Bildiğiniz üzere sektörün iç meseleleri. Şarkı güzel, fikirler harika. Bunu çok iyi pazarlamak gerekiyor. Gelişmeler bununla ilgiliydi. Şarkı biraz gecikmeli gelecekti. Sonra, sabırla biraz daha beklemeye devam ettim “Geyikli Masallar”ı.
3 gün evvel sabah 6:45 civarı Bakırköy’den yaklaşık 2 saat sürecek işe varış süremin henüz başında geceden gelen e-postaları kontrol ediyordum. “Nihayet geldi!” ile başlayan bir e-posta ve Twitter mesajı. Burcu Tatlıses, sonunda heyecanını sürekli kabartıp, sonra da dizginleyerek geçirdiği günleri nihayete erdirip şarkıyı yayına alabildi. Gelişmeler nihayete erdi mi bilmiyorum ama gönlünden ve şarkısının içinden geçen güzel hisler bir adamın usul usul ilerlediği arabasından, evinde cam kenarında dışarı gözlemleyen kadının radyosundan, sokakta kulaklığıyla yavaşça yürüyen bütün insanların kulağında yankılanmasını umuyorum. Bir şarkının varabileceği en güzel yer orası.
Geyikli Masallar, bulutlu bir havanın şarkısı. Burcu Tatlıses’in muazzam şiirsel yanı, yaşadığı duyguyu harika cümlelerle anlatması bende hep hayranlık uyandırdı. Aynı şeyi bu şarkıda da bulmak mümkün. Mesela, diyor ki; “bu kasığından kan damlar”, “doğuramaz kendini, derdini.” Harika…
Geçen sabah arabada Cihan Mürtezaoğlu dinlerken, Manuş Baba’nın hızlı yükselişi ve lince doğru sürüklenen hikayesini konuşuyorduk. Olayı, Cihan Mürtezaoğlu üzerinden düşünmeye çalıştım. Ayakları yere basan ve kendine has duruşu alan insanların yıkılmadığından emin oldum. Aynı şeyi Burcu Tatlıses için de dile getirebiliriz. Burcu Tatlıses, hayatımda sözleriyle beni sarsan ve sık sık “manevi babam” diye tabir ettiğim Bülent Ortaçgil gibi şiirsel yanıyla sarsan nadir müzisyenlerden biridir. Anlattığı hikayenin içine ortak ediyor ya da ait olmasınız bile size o hikayeyi hissettiriyor. Bu şiirselliğin üzerine bir de güzel müzik eklenince zaten ömürlük bir şarkıyla baş başa kalıyorsunuz. Gün sonunda dönüp, “iyi ki böyle bir şarkı yapmış” diyorsunuz. İyi ki…
Geyikli Masallar’ın bir de klibi var. Yönetmenliğini Selçuk Demirci’nin yaptığı, Burcu Tatlıses’in Gürgen Öz ile beraber oynadığı klibi de Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.
Geyikli Masallar’ın arkasındaki diğer isimleri de anmamak olmaz. Elektrik gitarlarda Cenk Şanlıoğlu, akustik gitar ve kopuzda Yiğit Büyükeroğlu, bas gitarda Selim Aydın ve davulda Ethem Saran ile kaydedilen şarkının mikslerini Emre Kula, masteringini ise Evren Arkman yaptı.
iTunes ve Apple Music üzerinden de dinleyebileceğiniz şarkıya burcutatlises.com üzerinden de ulaşabilirsiniz.